Hyppää sisältöön

Gynekologinen potilasjärjestö Korento ry

www.korento.fi
Sara Vuorela, järjestökoordinaattori (endometrioosi ja adenomyoosi), sara.vuorela(at)korento.fi, 050 5030 900

Riikka Uljas-Bärman, järjestökoordinaattori (PCOS ja vulvodynia), riikka.uljasbarman(at)korento.fi, 046 923 2858

Gynekologisen potilasjärjestö Korento ry:n tehtävänä on edistää endometrioosin, adenomyoosin, PCOS:n sekä vulvodynian kanssa elävien hyvinvointia ja edunvalvontaa. Korento ry tarjoaa monipuolista vertaistukea sekä lisää yleistä tietoisuutta gynekologisista sairauksista ja oireyhtymistä. Tavoitteenamme on myös lisätä vastuullista kuukautispuhetta.

Tehtävä 1

#tapahtumat

Järjestämme vuosittain kolme teemaviikkoa: Endometrioosiviikkoa vietetään maaliskuussa, PCOS-viikkoa syyskuussa ja Vulvodyniaviikkoa marraskuussa. Teemaviikkoja järjestämässä on suunnittelutiimi, jossa voi olla mukana itselleen sopivalla tavalla.

Tehtävä 2

#viestintä
#valokuvaus

Endorfiini on Korento ry:n jäsenlehti, joka tuotetaan vapaaehtoisvoimin. Voit osallistua esimerkiksi juttuja kirjoittamalla, kuvittamalla tai valokuvaamalla.

Tehtävä 3

#ohjaus

Vertaistukichattien ohella Korento ry järjestää eri aihealueiden ympärille rakentuvia teemachatteja, joissa chatohjaajana voi olla esimerkiksi tietyn
alan asiantuntija, sairauden tai oireyhtymän kanssa elävän läheinen tai muu vapaaehtoinen.

Tehtävä 4

#kehittäminen
#viestintä

Asiantuntemuksestasi on iloa ja apua esimerkiksi luennon, asiantuntijachatin tai blogitekstin muodossa. Toimintaamme voi myös tukea viemällä Korento ry:n esitteitä terveydenhuollon toimipisteisiin, jakamalla somessa päivityksiä ja materiaalia tai muuten osallistumalla järjestön somekampanjoihin. Tervetuloa mukaan kasvattamaan tietoisuutta gynekologisista sairauksista ja oireyhtymistä sekä lisäämään vastuullista kuukautispuhetta.

Jaa somessa: