Hyppää sisältöön

Monaliiku ry

Lue lisää Monaliiku ry:n vapaaehtoistyöstä.
Essi Honkonen, essi.honkonen(at)monaliiku.fi, 0509173076

Mullistamme monikansallisten naisten sosiaalisen osallisuuden tarjoamalla heille mahdollisuuden olla aktiivisempia yhteiskunnassa. Tehtävämme on edistää naisten ja tyttöjen hyvinvointia liikunnan avulla taustasta, uskonnosta tai kansallisuudesta riippumatta. Elämäni kunnossa -toiminnan päätavoitteena on kohderyhmien terveyden edistäminen, syrjäytymisen ehkäiseminen, sosiaalisen hyvinvoinnin edistäminen sekä elämänlaadun parantaminen liikunnan ja keskustelun avulla. Mentor on the Move -toiminta keskittyy maahanmuuttajanaisten terveyden, sosiaalisen hyvinvoinnin ja työelämävalmiuksien edistämiseen liikunnan ja mentoroinnin avulla. Kävellen museoihin -hankkeen päämääränä on maahanmuuttajanaisten fyysinen aktiivisuuden lisääminen, Suomen kulttuurin ja historian tietämyksen lisääminen, kuuluvuuden tunteen edistäminen paikallisessa yhteisössä ja heidän kotikaupungissaan sekä integraatio.

Tehtävä 1

#ohjaus

Kävelykaveritoiminta Helsingin ja Espoon alueella. Vapaaehtoinen voi itse vaikuttaa sijaintiin. Kävelykavereiksi tarvitaan naisia, jotka lähtevät kävelylle maahanmuuttajanaisten kanssa. Tarkoituksena on laajentaa maahanmuuttajanaisten elinpiiriä ja saada lisättyä heidän sosiaalisia kontaktejaan arjessa yhdessä liikkuen.

Tehtävä 2

#ohjaus

Kävellen museoihin -kävelykierroksen ohjaaja Helsingin alueella. Tarkoituksena on toimia oppaana kävelyillä toisen vapaaehtoisen kanssa.
Vapaaehtoistehtävää varten saa perehdytyksen ja pohjamateriaalin. Kävelykierrokset toteutetaan 3–4 museokävelyn sarjana viikon välein ja yksi kierros kestää noin kolme tuntia. Mahdollisuus olla myös mukana ideoimassa ja vaikuttamassa kävelykierrosten sisältöön.

Tehtävä 3

#tapahtumat

Erilaisia tehtäviä tapahtumien järjestämisessä Helsingin ja Espoon alueella.

Tehtävä 4

#viestintä
#valokuvaus

Valokuvaaminen ja videoiminen Helsingin ja Espoon alueella, Monaliikun tapahtumissa ja ryhmissä.

Tehtävä 5

#viestintä

Bloggaaminen, onnistuu myös etänä. Blogikirjoitusten kirjoittaminen nettisivuille erilaisista Monaliikun tapahtumista, ryhmistä ja muista tärkeistä teemoista. Aiheet vaihtelevat vapaaehtoisen kiinnostuksen mukaan.

Jaa somessa: