Hyppää sisältöön

Suomen Akateemisten Naisten Liitto

Tekeillä ja vireillä useita kansainvälisiä koulutuksen ja työelämän tasa-arvoa edistäviä hankkeita 65 muun Akateemisten Naisten maajärjestön kanssa. Kotimaassa toimintamme sydän on 19 paikallisyhdistystä, jotka järjestävät mm. seminaareja, vaalipaneeleja, yritysvierailuja ja kulttuuritapahtumia. Yhdistyksemme tekevät myös yhteistyötä valtakunnallisten, STEA-rahoitteisten Auroras- ja Luetaan yhdessä -verkostojemme kanssa. Auroras tarjoaa suomenkielistä, työelämäaiheista yksilö- ja ryhmämentorointia koulutetuille maahanmuuttajanaisille. Luetaan yhdessä -ryhmissä tarjotaan suomen tai ruotsin kielen opetusta maahanmuuttajille, enimmäkseen naisille. Lisätietoja toiminnastamme ja hankkeistamme saat verkkosivuiltamme ja somekanavistamme. Tervetuloa mukaan!

Paikkakunta- ja hankekohtaiset yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta.

Tehtävä 1

#hallitustyöskentely
Akateemisten Naisten hallitusjäsen: Oletko kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamistyöstä ja organisaation toiminnan kehittämisestä? Haluatko kerryttää talous- tai viestintäosaamistasi, luoda kansainvälisiä yhteyksiä tai hankkia kokemusta työnantajatehtävistä? Haluatko hyödyntää osaamistasi ja toimia muiden hyväksi? Akateemisilla Naisilla on 19 paikallisyhdistystä, jotka ottaisivat sinut mielellään mukaan toimintaansa. Yhdistyksen jäsenenä voit myös osallistua Suomen Akateemisten Naisten Liiton kansainvälisiin hankkeisiin ja työryhmiin. Lisäksi voit asettua ehdolle yhdistyksen ja/tai liiton hallitukseen. Hallitukseen voi asettua yhdistyksen ehdokkaana vielä itse kokouksessakin. Lue lisää toiminnastamme, ja tule mukaan!

Tehtävä 2

#mentorointi
Mentori: Auroras-verkoston vapaaehtoisena voit toimia joko yksilö- tai ryhmämentorina maahan muuttaneille naisille tai muissa asiantuntijatehtävissä tukien verkoston toimintaa. Tällä hetkellä mentorimme toimivat pääkaupunkiseudulla (Espoo, Helsinki, Vantaa), Vaasassa, Mustasaaressa sekä etäryhmissä. Tutustu Auroras-mentorointiin sivuiltamme ja ota rohkeasti yhteyttä hankkeen työntekijöihin.

Tehtävä 3

#ohjaus
Vapaaehtoisohjaaja: Haluatko auttaa kielen oppijoita kommunikoimaan, lukemaan ja kirjoittamaan uudella kielellä? Luetaan yhdessä -verkoston ryhmiin tarvitaan uusia vapaaehtoisia. Toimimme ympäri Suomen. Ryhmät löytyvät täältä. Ryhmiemme opiskelijat ovat esimerkiksi kotivanhempia ja senioreita, joten ryhmätoiminta on heille tärkeä väylä yhteisöön. Et tarvitse opettajakoulutusta tai ohjauskokemusta: kiinnostus kieliin ja kulttuureihin riittää. Valmiit materiaalit, selkeä konsepti ja verkoston jatkuvat tuki auttavat sinut alkuun pestissäsi. Kesto: väh. yksi lukuvuosi, 2 h/vk.

Tehtävä 4

#ohjaus
Vapaaehtoinen etäohjaaja: Haluatko auttaa kielen oppijoita kommunikoimaan, lukemaan ja kirjoittamaan uudella kielellä? Luetaan yhdessä -verkoston etäryhmiin tarvitaan uusia vapaaehtoisia. Etäryhmiä järjestetään alkeis- ja jatkotasolla ja opiskelijat ovat monista eri taustoista. Koulutamme vapaaehtoiset etäohjaajat alkuun tekniikan kanssa ja tuemme heitä samoin kuin perinteisten ryhmiemme vapaaehtoisia. Tarjoamme valmiit materiaalit ja selkeän konseptin. Kesto: joustava, 1 – 12 kk. Lue lisää täältä.

Jaa somessa: