Hyppää sisältöön

UN Women Suomi

www.unwomen.fi
toimisto(at)unwomen.fi

UN Women (United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women) on YK:n tasa-arvojärjestö, joka edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa ja vahvistaa naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksia ja asemaa globaalisti. UN Women on maailman johtava naisten ja tyttöjen voimaannuttamista ja ihmisoikeuksia ajava järjestö. UN Womenilla on yli 200 kehityshanketta yli 90 maassa. UN Women Suomi on YK:n UN Womenin kansallinen komitea. Yhdistys tukee UN Womenin
päämääriä keräämällä varoja UN Womenin työhön ja tekee varainhankintaa tukevaa viestintä- ja vaikuttamistyötä.

Tehtävä 1

#kääntäjät

Kääntäjät = vapaaehtoisista koostuva tiimi, joka kääntää UN Womenin päämajalta tulevaa materiaalia englannista suomeksi. Tiimiin voi liittyä mistäpäin Suomea tahansa ja vapaaehtoistoiminta tapahtuu etänä.

Tehtävä 2

#viestintä

Someaktivistit = FB-ryhmän kautta toimiva sosiaalisen median aktivistien ryhmä, joka edistää UN Womenin teemoja somessa. Tiimiin voi liittyä mistäpäin Suomea tahansa ja vapaaehtoistoiminta tapahtuu etänä.

Tehtävä 3

#viestintä

Lehtitiimi = Tasa-arvo nyt -lehden toimitusta tukevat vapaaehtoiset. Tiimiin voi liittyä mistäpäin Suomea tahansa ja vapaaehtoistoiminta tapahtuu etänä.

Tehtävä 4

#kehittäminen

Materiaalitiimi = päivitämme ja työstämme UN Women Suomen vapaaehtoisen opasta tueksi paikallistoimikunnille ja vapaaehtoisille. Kirjoitamme oppaaseen vapaaehtoistyön käytäntöjä, esimerkkejä ja vinkkilistoja. Tiimiin voi liittyä mistäpäin Suomea tahansa ja vapaaehtoistoiminta tapahtuu etänä.

Tehtävä 5

#tapahtumat
#viestintä

Oranssitiimi = suunnittelemme ja valmistamme materiaalia Oranssien päivien ajalle vapaaehtoisten tueksi. Oranssit päivät ovat YK:n kansainväliset päivät naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi 25.11.–10.12. Tiimiin voi liittyä mistäpäin Suomea tahansa ja vapaaehtoistoiminta tapahtuu etänä.

Jaa somessa: